El text descriptiu a la classe de 4t

Written by Carmela Gil. Posted in 4th Grade Català, Català

text descriptiuA la classe de Català, hem començat a treballar un nou tipus de text amb els alumnes de 4t. Hem parlat sobre com una descripció pot ser objectiva, si qui la fa vol explicar el que veu sense donar-nos-en l’opinió; o subjectiva, si qui la fa manifesta la seva opnió o expressa sentiments personals que li produeix allò que descriu.

Per començar, hem llegit diferents textos descriptius dels dos tipus i hem après a diferenciar-los. Després, hem practicat per escriure junts la descripció d’un paisatge projectat a classe i hem triat els adjectius més adients per cada imatge. Hem fet també una llista d’adjectius que podem fer servir per descriure sensacions. Una altra activitat ha estat contemplar fotografies de llocs que coneixen bé i després tractar d’explicar als companys què sentim en contemplar aquell paisatge.

Per acabar, demanarem als nens que dibuixin o portin una fotografia de la seva habitació i que n’escriguin la seva descripció de la manera més detallada i ordenada possible.

Comments

comments

Tags: